Sastojci
4 osobe- 1 šolja jogurta(klasicna)
- 2 jaja
- 1 malu kafenu šoljicu ulja
- 1,5 šolju brašna
- 4 kašike naribanog sira bijelog (feta)
- 1 prašak za pecivo
- so, 1 šaka peršuna
Priprema
- 1.Naribati feta sir ili neki bijeli sir po želji..Ja sam to odokativno nisam bas kašikom mjerila ribani sir.. mislim da to sad gore dole mrva vise manje ne mjenja..to je otrplike jedan komad sir nekih 5 dkgJaja malo umutiti žicom za mućenje, primješati jogurt, ulje, prstohvat soli. i to malo umutiti da se ujednaci.. Dodati brašno i prašak za pecivo i na kraju ribani sir i nasjeckani peršun. (ja sam peršun danas zaboravila)
- 2.U tavu staviti samo kap ulja kao za palačinke kad se peku cisto da se ne zalijepi. Kašikom spuštati smjesu na zagrijanu tavu i peći. Sacekajte da se dobro smjesa gornja stisne tj da nije onako kao prvobidno mekana vec da je malo zapekla.. jer je tesko za prebaciti zna se zalijepiti..Sluziti po želji uz salatu, sir, namaz i sl..
- 3.
- 1.
Nema komentara:
Objavi komentar