četvrtak, 28. ožujka 2019.

Raspadnute snicle

Ovo je  jedan jako fin recept od svoje tetke. Ona ga je cesto pravila.. Ja sam i zaboravila na njega jer nisam ga dugo pravila.. Prije par dana sam kupila lijep ramstek pa sam se sjetila da bi ih mogla napraviti.. Recept  je zgodan jer  se sve stavi u rernu nema nekog posla,i mozete raditi nesto drugo. Snicle su divne mekane. Mozete napraviti i vecu kolicinu i imati rucak za dan dva..Ovdje nema nekih mjera pravi se odokativno al ja cu napisati otprilike koliko sam ja stavila



Sastojci:
  • 4 kom juneceg ramsteka ili junece snicle ukoliko nema
  • 2-3 dcl paradajz pirea( ja sam imala neki sa dodatkom bosiljka)
  • 3-4 cehna cesnjaka(bijelog luka)
  • saka persuna
  • brasno
  • so, zacin
  • 3-4 s.k. ulja

  • Priprema:
Juneci ramstek oprati,posusiti i isjeci na snicle srednje debljine.. Malo istuci meso, posoliti i uvaljati u brasno..
Cesnjak oguliti i nasjeckati. Persun list isto tako oprati i nasjeckati.
Na malo ulja u tavi proprziti paradajz pire par min..ja sam dodala malo secera malu kaskicu ukoliko je paradajz kisel.
Uzeti vatrostalnu posudu( pekac i sl-  sa poklopcem staviti paradajz sos preko staviti snicle i posuti ih sa cesnjakom i persunom. Doliti malo vode da prekriju se snicle..Poklopiti snicle poklopcem i staviti u zagrijanu rernu na 180-200 stepeni i peci sat i po. tj 90 min. Moja je rerna dosta jaka i ja manje vise sve pecem na 180. Po potrebi ukoliko uvrije mozete dodati malo mlake tj tople vode.Ja sam ovaj putpekla bez poklopca  pa sam morala vise puta dolijevati tekucinu.Mozete pokriti i folijom ukoliko nemate poklopac
Sluziti po zelji uz pire, rizu i sl  i salatu

Nema komentara:

Objavi komentar