srijeda, 12. srpnja 2017.

Tjestenina sa 4 vrste sira

Obozavam tjesteninu i mogla bih je jesti bar jednom sedmicno.. Pasta sa sirom gorgonzolom mi je broj 1. Pošto nisam imala dovoljno gorgonzole ovaj put sam dodala i malo drugih sireva..



Sastojci:
200 gr tjestenine po želji( fusili, školjkice, penne)
2,5 dcl vrhnja za kuhanje
2-3 k. mladog sira ili 50 gr mozzarelle
50 gr žutog sira(gauda,edamer i sl)
50 gr gorgonzole
parmezan



Priprema:
Staviti vodu da prokuha i posoliti.. Ubaciti tjesteninu i kuhati onoliko min koliko piše na kesi obicno je to 7-10 min.
Ocjediti..
U tavu staviti vrhnje za kuhanje i dodati sireve na komadice da se otope..  .Ne treba dugo da vrijeme da se samo otope sirevi i mrvicu zgusne..Dodati u to pastu i posuti parmezanom..

Nema komentara:

Objavi komentar