četvrtak, 4. kolovoza 2016.

Patlidžani sa sirom

Jedan brzi super recept za patlidžane.. Zgodan i kad vam neko dođe na laganu večeru. Idealno za tople ljetne dane.





Sastojci:
Patlidžan
paradajz pelati ili  padajz sos- može i pinđur ili neki gotovi sos (salsa i sl.)
žuti sir masniji ili mozzarella


Priprema:

Patlidžane ne guliti nego oprati i isječi na kolutove. Malo se mogu posoliti i ostaviti par minuta da odstoje a i ne mora. Zavisi da li su mladi.
Za to vrijeme izmiksati paradajz pelati ili usitniti, dodati malo soli. Ja sam pravila i sa domaćim pinđurom odlično je.
Sir isjeći na šnite.
Tepsiju ili vatrostalnu posudu pouljiti i poredati patlidžane( ako ste ih solili onda oprati i ocjediti).



Staviti po kašiku paradajz sosa i preko sir da se preklapaju da su prekriveni.


Peči u rerni dok se sir zapeče i omekani patlidžan 20-30 min.




Nema komentara:

Objavi komentar