utorak, 30. kolovoza 2016.

Juha od piletine sa kapancima od jaja

Ovo je malo drugačija juha od standardnog kuhanja pileće juhe kakvu inaće  pravim.. U nju se ukuhaju kapanci od jaja.
Za ovu juhu obično upotrebljavam pileća leđa mada mogu i drugi dijelovi piletine.Možete samo skuhati temeljac od mesa al ja volim dodati i povrća.




Sastojci:
3 kom pilećih leđa( ili drugo meso po želji)
1  glavica luka
3-4 mrkve
komadić celera i peršuna korjen i list
so,biber,vegeta
ulje
jaja

Priprema:
Glavicu luka prepoloviti i malo zažutiti na ringli( ja stavim alu foliju pa na nju luk). 
U vodu staviti pileće meso dodati očišćeno  korjenasto povrće i jednu mrkvu , luk, biber u zrnu, so , vegeta.
Kuhati nekih 45 min. dok omekani povrće i meso.


Procjediti.Meso skinuti sa kostiju. Korjenasto povrće isjeckati.
Jednu dvije mrkve izribati i propržiti na malo ulja. Kada omekani dodati meso, povrće  i  juhu.Svježe isjeckani peršun.
1-2 jaja umutiti malo viliciom i dodati u juhu preko vilice da malo kaplje.. Kad se počne praviti kao trakice od jaja isključiti.. 

Nema komentara:

Objavi komentar