Sićušne sjemenke, koje su bijele ili tamnosmeđe do crne boje, imaju visoku prehrambenu vrijednost.Tijelo opskrbljuju proteinima, vitaminima A, B, E i D i mineralima kalcijem, kalijem, bakrom, željezom, manganom i cinkom.Osim toga odličan su izvor vlakana – balastnih tvari koje pospješuju probavu.
Chia sjemenke imaju:
- osam puta više omege-3 od lososa
- šest puta više kalcija od mlijeka
- triput više željeza od špinata
- petnaest puta više magnezija od brokule
- šest puta više bjelančevina od graha
- četiri puta više fosfora od neobranog mlijeka
Ja sam pravila sa malinama, u principu može svako šumsko voče.
Sastojci:
1 šoljica mlijeka ja sam stavila obično jer nisam imala bademovo koje ide po receptu
1 grčki jogurt
pola šolje chia sjemenki
2 supene kašike javorovog sirupa ili meda
šolja malina
malo badema
Priprema:
Mlijeko, jogurt staviti i dodati chia sjemenke, i javor ili med.Kome nije slatko može dodati još meda ili javora.
Maline malo izgnječiti i dodati smjesi dio možete i ostaviti u cijelo.
U čaše staviti smjesu i staviti u frižider na par sati.. Gore nasjeckati badem.
Čak ne mora se umješati u smjesu malina, može se napraviti samo od chia pa gore staviti voće i nasjeckani badem . Po želji.
Nema komentara:
Objavi komentar