srijeda, 13. srpnja 2016.

Chia puding sa malinama

Chia sjemenke plod su biljke iz porodice metvice, koja raste u Meksiku i Gvatemali.
Sićušne sjemenke, koje su bijele ili tamnosmeđe do crne boje, imaju visoku prehrambenu vrijednost.Tijelo opskrbljuju proteinima, vitaminima A, B, E i D i mineralima kalcijem, kalijem, bakrom, željezom, manganom i cinkom.Osim toga odličan su izvor vlakana – balastnih tvari koje pospješuju probavu.
Chia sjemenke imaju:
  • osam puta više omege-3 od lososa
  • šest puta više kalcija od mlijeka
  • triput više željeza od špinata
  • petnaest puta više magnezija od brokule
  • šest puta više bjelančevina od graha
  • četiri puta više fosfora od neobranog mlijeka 
Ja sam pravila sa malinama, u principu može svako šumsko voče. 



Sastojci:

1 šoljica mlijeka ja sam stavila obično   jer nisam imala bademovo koje ide po receptu 
1 grčki jogurt
pola šolje chia sjemenki 
2  supene kašike javorovog sirupa ili meda
šolja malina
malo badema 
Priprema:

Mlijeko, jogurt staviti i dodati chia sjemenke, i javor ili med.Kome nije slatko može dodati još meda ili javora.
Maline malo izgnječiti i dodati smjesi dio možete i ostaviti u cijelo.
U čaše staviti smjesu i staviti u frižider na par sati.. Gore nasjeckati badem.
Čak ne mora se umješati u smjesu malina, može se napraviti samo od chia pa gore staviti voće i  nasjeckani badem . Po želji.






Nema komentara:

Objavi komentar