utorak, 31. srpnja 2018.

Nadjevena puretina sa svježim sirom i indijskim orašćićima

Jedno jako ukusno lagano jelo..Lijepo socno, brzo gotovo. Uz ovo jelo fino pašu dinstane  mahune sa paradajzom. Mada ja sam jela i uz grašak.





Sastojci:
4 tanka pureća odreska( oko 150 gr)
75 gr svjezeg sira uz dodatak začinskog bilja( ja sam stavila malo origana i bosiljka)
50 gr indijskih orašćića
ulje ili puter za pecenje
za mahune:
500 gr  mahuna zelenih olovka
1 glavica luka
1 češanj češnjaka
1 paprika( moze i ljuta ako volite)
1 paradajz
1 kašika maslinovog ulja
mljevena paprika kaškica

Priprema:
Orašćiće nasjeckati. i pomješati sa mladim sirom.. dodati mu i začine po želji.. Pureće odreske oprati, posusiti. istuci i posoliti malo.. Nanijeti nadjev preko i urolati.. Ja sam ih malo samo uvaljala u brašno.. da ne dodajem kasnije u a da dobije gustinu.
Odresce prepeci na ulju par min..po strani,, kad se zapeće zaliti sa temeljcem ili vodom( ja sam vodom) i ostaviti da se malo krčka u tome.. nekih 7-8 min.. dok uvrije tekućina i ostane fin preliv.
Mahune:
Luk i češnjak oguliti.Papriku i paradajz oprati i nasjeckati.. Na malo ulja propržiti dodati luk, papriku dodati mahune i malo dinstati.. onda dodati paradajz, naliti sa malo vode.. i kuhati malo dok ne omekani ovisno od mahuna nekih 15-20 min..  Pred kraj dodati malo aleve paprike.. i zacine po zelji malo peršunovog lista.



Nema komentara:

Objavi komentar