Sastojci:
300 gr krompira
4 kašike maslinovog ulja
350 gr tikvica
250 gr šampinjona
2 glavice luka
100 gr planinskog sira ( ja sam stavila domači neki punomasni)
8 jaja
1 kašika peršuna lista
so,papar
Priprema:
Krompir oguliti i narezati na ploške- ja sam rezala na kockice. U velikoj tavi zagrijati ulje i pržiti krompir 3 min povremeno okretati..
Tikvice oprati, ocistiti isjeći na ploške. Šampinjone takođe na ploške. Luk očistiti i nasjeckati
Dodati sve u tavu i pržiti . Dodati začine.
.
Sir narezati na ploške ili naribati.. dodati na povrće.
Jaja umutiti i preliti po smjesi od povrća Gledati da krompir bude ravan da ide na njega povrće. Peći nekih 8 min.. Prebaciti sa tanjurom okrenuti i peći malo i sa druge strane 5 min.Ukrasiti začinskim biljem i isjeći na komade..
Nema komentara:
Objavi komentar