četvrtak, 14. srpnja 2016.

Ljetno pečeno povrće

Ovo je recept sa jednog američkog bloga uz neke moje dodatke..Ljeto nudi mogučnost većeg izbora povrća i priprema nekih laganih lijepih jela..





Sastojci:
1 patlidžan
1 tikvica
1-2 paradajza
1 veći  krompir ili 2 manja
1 glavica luka
2 čehna bijelog  luka
origano, bosiljak, mediteranska mješavina začin
maslinovo ulje
parmezan ili neki žuti sir


Priprema:

Patlidžan , tikvicu, krompir i paradajz isjeći na ploške (okrugle).
 Luk isjeckati na kockice i propržiti na malo maslinovog ulja. Ja nisam al bolje je propržiti lijepši ukus.


Maslinovo ulje,  nasjeckan bijeli luk, so i začine izmješati.




Na dno malo pouljene vatrostalne staviti luk i onda redati povrće redom




Povrće preliti mješavinom maslinovog i začina.



Staviti peći prekriveno folijom 30 min na 200.
Skinuti foliju i posuti ribani sir i nastaviti još peći 20 min dok sir dobije koricu.




Nema komentara:

Objavi komentar