utorak, 19. srpnja 2016.

Dinstano meso i krompir u pretis loncu

Ja sam tek prije par godina počela da koristim pretis lonac .i otkrila njegove dobre mogučnosti..
Ovo je jedan super recept kad vam treba brzo gotov obrok ,  a super mekano i lijepo zapečeno  meso i krompir.
Ovdje neću stavljati količinu jer stavite koliko mislite da vam treba po osobama.



Sastojci:
Meso po želji (teleći kotleti, teleća prsa, piletina batak,karabatak)
Krompir
so, začin
voda
ulje


Priprema:
Meso ako su kotleti po potrebi malo istuči. a ostalo samo oprati, posušiti, posoliti  i začiniti po želji.
Krompir oguliti i isjeći na duge  šnite. Posoliti.
Nasuti ulje u pretis lonac i staviti meso i  zapeči sa obje strane po par min  da malo porumeni i da se ufati boja.  Kada porumeni dodati krompir i njega isto tako malo okrenuti.
Naliti vodom iznad površine mesa da ima dosta tekučine, jer kad propišti da može vriti..Ali ne previše jer neče uvriti.
Ko koristi pretis zna koliko tekučine treba da ne bi sve uvrilo.
Kad propišti nekih 20 min. Otvoriti pretis ukoliko je ostalo puno vode ostavit još malo da savrije.



Nema komentara:

Objavi komentar