utorak, 19. srpnja 2016.

Tortilje (recept za tijesto) i nadjev na moj način

Po meni ovo je puno ljepše i mekanije tijesto nego kod kupovnih tortilja pa i nekih recepata koje sam probala. Ja pravim salsu posebno i nju pravim zaljućenu. Nadjev od propržene  piletine, paprike, kukuruza i sira. Ovaj recept  priprema zahtjev malo  više vremena ali vrijedi..






Sastojci:
1/2 kg mekog  pšeničnog brašna
250 gr margarina 
2,8 tople vode 
2 kaškice soli

Salsa:
1 glavica luka
konzerva pelata veća
1-2 čehna bijelog luka
čili ili peperončine 

Nadjev:
2 kom pilećih prsa ( fileti)
konzerva kukuruza srednja
2 paprike( zelena, crvena)
žuti sir ( 10-20 dkg)

Priprema:
tijesto:

Margarin isjeći na komade. Brašno staviti u posudu dodati margarin i prstima  ga malo utrljati.
U toploj vodi rastvoriti sol i dodati u brašno. Mutiti mikserom 3 min.
Ostaviti tijesto da odstoji 1/2 h.


Oblikovati loptice i na površini pobrašnjenoj razvuči ih ili nekoj drvenoj dašcici. razvaljati kao tanke palačinke 14-15 cm prečnik. Ja to otprilike koliko može od neke loptice.



Peći na vreloj tavi za palačinke bez masnoće. Kad se podignu mjehurići preokrenuti. Ne treba im dugo da blago porumene. Ako se peku dugo otvrdnu. 


Pečene tortilje stavljati u najlon vrečicu i ostaviti tako dok ne bude nadjev spreman.





Salsa:
Na malo ulja propržiti luk i bijeli luk na kockice, dodati isjeckane pelate i tekučinu.So, čili prema vlastitim željama ili par komada mini peperončina. Ljuto začinite koliko volite ljuto.Oprezno.Kuhati dok uvrije tekučina.da bude fino gusto..15-20 min.




Nadjev:
Pileće filete isječi na komadiće. Paprike isto isjeći na veće kockice.Sir naribati.
Na malo ulja propržiti paprike dodati meso i pržiti dok porumeni i omekani. Pred sami kraj dodati kukuruz i ribani sir da se otopi u to toplo.






Redanje:
Tortilja,
salsa
nadjev 
Preklopiti umotati i jesti..  Po želji možete dodati i malo milerama.
Odlično pašu uz pivo, radler i sl.






Nema komentara:

Objavi komentar