petak, 18. svibnja 2018.

Toskanska salata sa kruhom

Tradicionalna toskanska salata  sa kruhom tj ciabattom  sa paradajzom i paprikama..jako ukusna.. lijep preljev.. hrskavi kruh koji upije preljev..


Sastojci:
400 gr paradajza
1 crvena i 1 zelena paprika
1 svežanj mladog luka
po 2 žlice peršuna i bosiljka nasjeckanog
2 češnja češnjaka (bijelog luka)
3 kašike vinskog octa ja sam stavila aceto
5 kašika maslinovog ulja
1 kašika kapara
oko 150 gr ciabatte

Priprema:
Povrće  oprati i očistiti. Paradajz isjeći na kockice, kao i paprike . Mladi luk isjeci na rezancice moze diogonalno.. Izmješati sa nasjeckanim peršunom i bosiljkom.. Češnjak nasjeckati,
Ocat, sol,češnjak, ulje, malo izmješati dodati kapare i preliti u salatu. Ostaviti da ostoji neko vrijeme u frižideru. Ja nisam samo dok sam propržili kruh.
Kruh narezati na kockice i propržiti umješati u salatu..





Nema komentara:

Objavi komentar