Crvena leća nisam nešto previše koristila osim neke juhe i variva koja pravim sa njom. Inače mislim da je leća kao namjernica osim kod vegetarijanaca kod nas jako malo zastupljena,šteta jer je jako zdrava i ima dosta vitamina B skupine te magnezija, cinka i željeza. Pogodna je za anemicne osobe.
Sastojci:
1 mali karfiol
250 gr mahuna zelenih olovka
2 žute paprike ( ja sam stavila jednu žutu jednu crvenu radi kolorita)
2 češnja češnjaka
1 komadić đumbira ( šnita)
150 gr crvene leće
2 žlice soja sosa
4 kašike ulja
so,
po žlicu carryija i čilija
500 ml povrtnog temeljca
1/2 svežnja kopra
Priprema:
Karfiol i mahune skuhati u slanoj vodi nekih 10 min i ocjediti.
Primješati karfiol i mahune .. Uliti povrtni temeljac i kuhati 5 min..
Nasjeckati kopar i primješati u jelo.
Savjet:
Ukoliko dodate malo kumina i kurkume ovo jelo ce dobiti indijsku notu a ukoliko se doda limunovog soka ili smedeg secera nece biti tako aromaticno i ljuto..
Odličan blogić jegerkice
OdgovoriIzbrišiBas divni zdravi receptusi i lepe jasne fotke
Divota blue <3
Hvala draga blue..
Izbriši