nedjelja, 17. srpnja 2016.

Juha od koprive(žare)

Žara ( kopriva) je iznimno zdrava biljka, koja ima mnoga ljekovita svojstva.Čisti krv i poboljšava krvnu sliku.Dok je mlada je jako ukusna i nije gorka.
Ja sam imala malo u zamrzivaču obarene mlade  žare, pa sam odlučila da napravim juhu.





Sastojci:
1 glavica luka
10-15 dkg žara ( kopriva)
so,začin
jaje
vrhnje- mileram


Priprema:
Isjeckati luk na kockice. Žaru malo obariti da pusti onu jačinu par minuta. Ja sam imala veče obarenu žaru.
Na malo ulja propržiti isjeckanu glavicu luka, dodati isjeckanu žaru i popržiti. Kad omekani  zaliti sa vodom ili povrtnim temeljcom po želji.Dodati so, vegetu i kuhati 15 min. Možete malo izmiksati.
Umutiti jedno jaje i lagano ga spuštati preko vilice u juhu i mješati. Ostaviti minut dva i skloniti i služiti.
Po želji može se dodati malo vrhnja za kuhanje ili u tanjur malo milerama.



Nema komentara:

Objavi komentar