Sastojci
- 200 gr pilećeg filea( ja stavim jedan veći file)
- 50 gr mrkve ( 1 velika mrkva)
- 30 gr celera( komadić)
- 50 gr graška ( ja to otprilike dvije šake)
- 100 gr brokule ili karfiola( ja stavim oboje isto po 2 šake)
- 1 kocku za juhu( pileća)
- 20 gr brašna(1 kašika)
- 100 ml vrhnja za kuhanje
- peršun list, so, biber
Priprema
- 1.Isjeći pileci file na kockice, kao i mrkvu i celer.. brokulu i karfiol malo usitniti ako su veliki ..Na malo ulja propržiti pileći file dodati mrkvu i celer , dodati ostalo povrće i njega malo prodinstati.. Dodati kocku za juhu i brašno. Izmješati i zaliti sa pola litre vode . so papar. Kad povrće omekani i skuha se dodati vrhnje za kuhanje, peršun list i samo kratko prokuhati da baci kljuc..
Posluživanje
Uz šnitu kruha- 1.
Nema komentara:
Objavi komentar