srijeda, 13. srpnja 2016.

Juha od tikvica

Obožavam tikvice i mogla bi ih jesti na sto načina.Jedan od njih je i ukusna lagana juha..
Ja pravim dvije opcije ove juhe.. jedna je gdje kuham luk, bijeli luk, krompir i tikvicu i onda izmiksam i dodam po želji vrhnje ili ne..
Ovaj put sam pravila bez krompira i nisam kuhala nego prvo propržila luk i bijeli luk i tikvice..






Sastojci:

2 veće tikvice
manja glavica luka
1- 2 čehna bijelog luka
so, začin,
kopar, peršun list
mileram


Priprema:
Na malo maslinovog ulja propržiti  isjeckani luk i bijeli luk, dodati tikvicu na kockice i dinstati. Začiniti.
Naliti vodom i kuhati dok ne omekani 10-15 min. Izmiksati i po želji dodati odmah malo vrhnja za kuhanje ili u tanjur staviti kašiku milerama i malo kuglica od kruha.






Nema komentara:

Objavi komentar