Ja pravim dvije opcije ove juhe.. jedna je gdje kuham luk, bijeli luk, krompir i tikvicu i onda izmiksam i dodam po želji vrhnje ili ne..
Ovaj put sam pravila bez krompira i nisam kuhala nego prvo propržila luk i bijeli luk i tikvice..
Sastojci:
2 veće tikvice
manja glavica luka
1- 2 čehna bijelog luka
so, začin,
kopar, peršun list ili po želji bosiljak
mileram
1 krompir
brokula
Priprema:
Na malo maslinovog ulja propržiti isjeckani luk i bijeli luk, dodati tikvicu na kockice i dinstati. Začiniti.Ukoliko želite mozete dodati i jedan krompir.. Ja nekad stavim nekad ostavim samo tikvicu..
Naliti vodom i kuhati dok ne omekani 10-15 min. Izmiksati i po želji dodati odmah malo vrhnja za kuhanje ili u tanjur staviti kašiku milerama i malo kuglica od kruha.
Ovaj put sam dodala i malo brokule jednu šaku dok se kuhalo..
Nema komentara:
Objavi komentar