Knedle od sira i griza..
Ja sam ih jela uz salatu za ručak.. Inače se mogu jesti za neke prilike.. Lagane su okusom i priprema im nije teška..
Sastojci:
1 kg mladog sira
1 kesa bebi griza
4 jaja
malo soli
kašika supena ulja
prezla
Priprema:
Sir, griz, jaja, so i ulje izmješati i ostaviti 1/2 h da odstoje da upije griz vodu iz sira.
Ruke smočiti vodom i praviti knedlice. Ako se lijepe više puta u toku pravljenja smočiti ruke i onda se neče lijepiti.
Lonac sa vodom staviti da provrije sa malo soli.
Ubacivati knedle i kuhati.. Kuhane su kad isplivaju na površinu.
Prezlu propržiti na malo ulja i ocjeđene knedle stavljati u prezlu i protresti da se ufati prezla oko njih.
Knedle se mogu služiti i sa mileramom.
Ja sam pravila od pola količine i izađe fina količina..ova jedna zdjela..
Nema komentara:
Objavi komentar