četvrtak, 14. srpnja 2016.

Knedle od sira

Knedle od sira i griza..
Ja sam ih jela uz salatu za ručak.. Inače se mogu jesti za neke prilike.. Lagane su okusom  i priprema im nije teška..




Sastojci:
1 kg mladog sira
1 kesa bebi griza
4 jaja
malo soli
kašika supena  ulja
prezla



Priprema:
Sir, griz, jaja, so i ulje izmješati i ostaviti 1/2 h da odstoje da upije griz vodu iz sira.


Ruke smočiti vodom i praviti knedlice. Ako se lijepe više puta  u toku pravljenja smočiti ruke  i onda se neče lijepiti.
Lonac sa vodom staviti da provrije sa malo soli.
Ubacivati knedle i kuhati.. Kuhane su kad isplivaju na površinu.
Prezlu propržiti na malo ulja i ocjeđene knedle stavljati u prezlu i protresti da se ufati prezla oko njih.
Knedle se mogu služiti i sa mileramom.

Ja sam pravila od pola količine i izađe fina količina..ova jedna zdjela..

Nema komentara:

Objavi komentar