Bulgur je lomljena pšenica.To su zrna pšenice kojem su uklonjene ljuske, djelimično je skuhana, sušena i usitnjena. Ukus mu je pomalo orašast.. Ja ga često pravim uz dosta povrća, ali juće mi je trebao prilog uz meso u saftu a da nije riža i krompir...
Nisam htijela da mi bude jakog ukusa..Inače stavim više vrsta povrća i kurkumu.
Nažalost opet me aparat zeza slika al nema slika.. pa su fotografije pripreme i završetka propale.. Ima jedna samo kod služenja..
Sastojci:
1 šoljica bulgura ( ja sam stavila jednu i po od kafe)
1 tikvica
1 crvena paprika
šaka brokule
Priprema:
Papriku i tikvicu isjeckati na kockice ( ja sam imala one tamno zelene tikvice ).. Ne treba joj guliti koru ako je mlada.
Propržiti papriku i tikvicu na malo ulja može na maslinovom.Kad malo omekani dodati brokulu i bulgur i propržiti. Zaliti sa vodom (2:1 voda- bulgur) i kuhati dok uvrije.. dodati začine, so, ja sam sad stavljala malo mješavine mediteranskih začina.
Brzo omekani..
Nema komentara:
Objavi komentar