subota, 9. srpnja 2016.

Ražljevak od špinata

Ražljevak, uljevak, lijevača ili kako god to zove.. je  vrlo ukusno jelo.Može se praviti od špinata, tikve, krompira..




                                               

Sastojci:

2 jaja
1 šolja kukuruznog brašna
1 šolja pšeničnog brašna
1 šolja mlijeka
1 šolja jogurta
1/2 šolje ulja
1 prašak za pecivo
oko 30 dkg špinata 
10 dkg mladog sira
po želji može i malo jačeg sira (feta ili sl)
so


Priprema:

Špinat obaren ili svjež nasjeckan i ižmikan.. 
Jaja , mlijeko, jogurt, i ulje  izmješati i dodati brašna, prašak sir i špinat. 


Izliti u podmaćen pleh i peči 30-35 min. Može se služiti uz mileram, jogurt ili sl.




Nema komentara:

Objavi komentar