četvrtak, 21. srpnja 2016.

Kotlete( krmenadle) u saftu

Ja ovako često pravim i šnicle teleće..Sviđa mi se sos u kojem dominira paradajz .. Brzo su gotove i vrlo ukusne.






Sastojci:
 teleći kotleti ( svinjeske  krmenadle,šnicle)
2-3 čehna bijelog luka
1 kaškica bibera
1 kaškica peršunovog lista
2 kašikice paradajz pirea
2 kaškice brašna
so, začin

Kotlete malo istuči i prepržiti na ulju. 



Kada meso  porumeni  dodati sitno sjeckani bijeli luk, peršun, biber,
Paradajz pire i brašno razmutiti u malo vode i naliti na kotlete. 
Prekriti kotlete vodom da prekrije  i lagano krckati 1/2 h.
Služiti uz pire, rižu i sl.

2 komentara:

  1. Odlične su... Ja dodam i tanko naseckane šampinjone i onda ...mmmmm...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odlicno mogu i sampinjoni naravno, to fino pase.. volim gljive..

      Izbriši