Ukusan fino mariniran svinjski vrat. Naravno ko ne jede svinjetinu moze ovako marinirati i drugo meso( telece kotlete, teleci vrat i sl)
Sastojci:
4 kom svinjskog vrat isjećen na šnite ( moze i bez kosti ili sa malo kosti) ili neko drugo meso
1/2 dcl maslinovog ulja
2 kašike senfa
so,
origano, bijeli luk u prahu, ruzmarin,
Priprema:
Izmješati maslinovo ulje, dodati mu senf i začine.. zacina staviti po svojoj zelji koliko volite..
Meso oprati ukoliko ima dole bijeli dio malo zasjeci da se ne skupi prilokom pecenja..
Staviti meso u marinadu i ostaviti da odstoji bar 1 h..
Nakon toga zagrijati tavu rostilj ili obicnu teflonsku ne treba dodavati masnoće i staviti peci meso.. Sa jedne strane nekih 5-7 min.. i sa druge isto..
Sluziti uz salatu, ili neki prilog od povrca..Ovdje je posluzeno uz mahune varivo sa povrćem
https://wwwslatkoslanikutak.blogspot.com/2016/07/dinstane-mahune-sa-povcem.html
Nema komentara:
Objavi komentar