utorak, 17. srpnja 2018.

Gljive sa porilukom

  • Jako volim gljive i imam ovdje par recepata sa gljivama. gljive su po meni namjernica koja ima dosta bjelancevina i moze zamjeniti i meso.. Dosta je zasitna.. 
  • Vec sam ranije ovdje pisala recept za tagliatelle sa gljivama i prasom..Ovaj put nisam jela uz tjesteninu nego uz neke palacinkice sa tikvicom i salatu..Kombinaciju gljiva i prase jako volim.. cak  i kad joj se samo doda jaje na dinstane gljive . bude odlican obrok.Mozete mu dodati i malo vrhnja..ili milerama.

  • Sastojci:
  • 1 paket gljiva (šaminjona ili mješanih kakve imate)- kod nas je to pakovanje od 350 gr-500 gr
  • 2-3 kom prase(praziluka)
  • 50-100 gr .komad feta sira (ili žutog nekog)
  • 2 dcl vrhnja za kuhanje
  • par kašika maslinovog ulja
  • so, biber, zacin,peršunov list
  • Priprema:
  • Očistiti gljive ukoliko ima zemlje po njima skinuti..Gljive isjeći na ploške ili cetvrtine po želji.. 
    Prasu očistiti i oprati i nasjeckati na kolutiće.. 
    Na malo maslinovog ulja propržiti prasu dodati gljive, posoliti, pobiberiti i malo prodinstati dok omekani.. moze se i malo pokriti da puste gljive vodu ili po potrebi dodati jako malo vode.. cisto da ne zagore. 
    Kad omekane u njih dodati feta sir i vrhnje za kuhanje i pustiti da provrije par min,da se malo zgusne..
    Kao sto rekoh u uvodu za varijantu 2 mozete umutiti jedno dva jajeta sa malo vrhnja za kuhanje ili milerama i dodati na gljive i malo propržiti cisto dok se malo jaje ispece.. Ja u tom slucaju volim dodati dosta bibera..Jesti  same uz neku salatu,  ili uz polpete,rizu i sl.. 
  • Ja sam jela uz palacinkice do tikvica, brokulu sa feta sirom i salatu..




Nema komentara:

Objavi komentar