Sastojci
4 osobe- 125 gr bulgura
- 250 ml povrtnog temeljca( ja sam u vodu od kuhanja mrkve,stavila malo zacina,moze ili kocka)
- 1 žuta paprika( ja sam stavila i zutu i crvenu papriku)
- 3 paradajza
- 1/2 svežnja mladog luka, nekih 3-4 komada
- 2 s.k. nasjeckanog peršuna
- 1 s.k. mente( nane)
- 3 s.k. maslinovog ulja
- sok od pola limuna
- so, biber
- 1/2 male kašike mljevene crvene paprike
- Zakuhati temeljac, dodati bulgur i kuhati nekih 15-20 min, vidjeti kad upije temeljac. Ostaviti da se ohladi.Paprike i paradajz oprati i narezati na manje kockice.Mladi luk ocistiti,oprati i isjeci na kolutice.Izmješati bulgur i povrće i začinsko bilje..Uljem limunov sok, so, papar, mljevenu papriku izmješati i preliti po salati..
Posluživanje
Sluziti samostalno ili uz neko meso, ribu po zelji..
Nema komentara:
Objavi komentar