Sastojci:
1 baget kruh( ja koristim kukuruzni najcesce)
za verziju 1.
1 kutija podravka sjeckanog paradajza uz dodatak cesnjaka ili sa bosiljkom
1-2 kom mozzarella sira(od 125 gr) ovisno kako debelo rezete.. obicno treba vise od jednog komada.
za verziju 2.
1/2 kutije paradajz pirea (2 dcl)
2 s.k.maslinovog ulja
so,
1 češanj češnjaka nasjeckati
malo bosiljka suhog
1-2 kom mozzarella sira (od 125 gr)
Priprema:
Baget isjeći na šnite ni predebele ni pretanke..srednje debljine..
Paradajz pire, češnjak, maslinovo ulje i so malo štapnim mikserom izmiksati. Premazati preko kruha.
Nasjeci mozzarellu na šnite.. i staviti preko.
Staviti u rernu na 180-200 C nekih 15-20 min.. dok se sir ne otopi i malo porumeni kruh.
Nema komentara:
Objavi komentar