ponedjeljak, 17. srpnja 2017.

Bruskete sa paradajzom i mozzarelom

Odlicne za drustvo, brzu veceru ili neki snack. Jedno vrijeme sam ih stalno pravila.. Za ove bruskete možete da koristite gotovi nasjeckani podravka paradajz uz dodatak cesnjaka ili bosiljka ukoliko nemate njega mozete da napraviti ovako verzija 2.




Sastojci:
1 baget kruh( ja koristim kukuruzni najcesce)

za verziju 1.
1 kutija podravka sjeckanog paradajza uz dodatak cesnjaka ili sa bosiljkom
1-2 kom mozzarella sira(od 125 gr) ovisno kako debelo rezete.. obicno treba vise od jednog komada.

za verziju 2.
1/2 kutije paradajz pirea (2 dcl)
2 s.k.maslinovog ulja
so,
1 češanj češnjaka nasjeckati
malo bosiljka suhog
1-2 kom mozzarella sira (od 125 gr)

Priprema:

Baget isjeći na šnite ni predebele ni pretanke..srednje debljine..
Paradajz pire, češnjak, maslinovo ulje i so malo štapnim mikserom izmiksati. Premazati preko kruha.
Nasjeci mozzarellu na šnite.. i staviti preko.
Staviti u rernu na 180-200 C nekih 15-20 min.. dok se sir ne otopi i malo porumeni kruh.





Nema komentara:

Objavi komentar