Sastojci:
Tijesto:
2 šolje naribanog svježeg karfiola cvijet
2 šolje naribanog sira ( mozzarella ili sir za pizzu)
1 jaje
Nadjev:
Paradajz pire iz kutije i tube ( 1 šolja i 1-2 kaškice koncentrata )
1-2 kašike maslinovog ulja
origano
ribani sir
svježi paradajz
Priprema:
Naribati karfiol i sir i dodati mu jaje.
Zamjesiti tijesto. U tepsiju staviti papir za pečenje i staviti tijesto.
Peči tijesto 15 -20 min na 250, dok se zažuti, moguče je da se mora i malo duže peči.
Ja sam je morala malo duže peči jer nije se dovoljno isušila..
Nadjev:
Paradajz pire, maslinovo ulje, i origano izmješati.
i preliti preko zapečene kore..
Naribati sir ( mozzarella ili žuti za pizzu) i isjeći svježi paradajz na šnite.
Staviti preko paradajz sosa
Peči još nekih 15-20 min dok se sos zgusne i sir zapeče.
Nema komentara:
Objavi komentar