Sastojci:
šolja srednja kuhanog ječma ( ukoliko kuhate to je manje sirovog.. ja obicno skuham više pa ostavim u friz)
jednu manju konzervu kukuruza onu najmanju ili pola srednje ( tj pola šolje)
1 veliki ili 2 srednja paradajza a može i šaka cherry paradajza
1 veliki krastavac ili dva manja
1 paprika po želji koju imate( žuta, crvena, zelena)
1 glavica ljubicastog luka
1 komad feta sira(50-100 gr)
maslinovo ulje, peršun list po želji ukoliko volite da kisi dodajte limunov sok
Priprema:
Namočiti i skuhati ječam, zavisno od vrste neki se ako su ječemena kaša kuhaju jako kratko 20-25 min, druge vrste oko 45 min.ili malo više,
Ocjediti ječam, dodati mu kukuruz
Nasjeckati paradajz, krastavac, luk i papriku kao i peršun list.. i feta sir..
Sve izmješati preliti sa maslinovim uljem.i po želji sa malo limunovog soka..
Nema komentara:
Objavi komentar