Lagano jelo za ljubitelje povrća može se jesti samostalno a i kao neki prilog uz meso.
Sastojci:
1 veća tikvica
1-2 srednja krompira
šaka karfiola (10 dkg)
šaka brokule (10 dkg)
Preliv:
10-15 dkg mladog sira
5 dkg feta sira
1-2 jaja
naribati sira dimsi, žuti , travnički koji imate po želji
vrhnje za kuhanje oko 1 dcl
Krompir i tikvicu isjeći na ploške.Svo povrće staviti uz dodatak soli da se malo obari nekih 5-6 min da malo omekani.
Povrće ocjediti. Posudu u kojoj ćete peći malo pouljiti . Poredati povrće.
Ja sam imala manje sira, pa sam dodala malo vajkrema.Može i namaz šta imate. Ja to pravim odokativno par kašika.. Ovdje su mjere otprilike koliko je to..
Povrće preliti smjesom od sira i jaja. Posuti gore malo sa parmezanom i staviti da se peće 20-30 min na 180 dok porumeni i uvrije tekućina. Možete malo i pojačati temparaturu ako nije ufatilo koricu par min.
Služiti uz salatu, neko meso i sl.
Nema komentara:
Objavi komentar