TIJESTO:
SASTOJCI:
300 gr. brašna , 1 kaškica soli, 180 gr. narezanog hladnog putera, 60 ml hladne vode
NADJEV:
SASTOJCI:
220 gr mladog sira, 80 gr mozzarelle, 60 gr gorgonzole ,70 gr ribanog paremezana, 2,5 dcl vrhnja za kuhanje, 3 jaja + 1 žutanjak
Priprema:
Brašno na kockice puter , so izmješati da se dobije krupnozrnasta smjesa mikserom,onda dodati vodu i miksati dok ne dobije oblik lopte.
Prekriti ili umotati u prozirnu foliju i ostaviti 30 min u frižider.
Razvaljati na pobrašnjenoj površini i staviti u namašćen kalup promjera 25 cm ( ja ne podmazujem jer imam takav kalup kojem to ne treba)
Tijesto prekriti papirom i posuti zrcima graha, riže ili sl.
Peći 20 min. Skinuti papir i peći još 5 min dok ne porumeni do zlatne boje,
Nadjev :
Preliti tijesto i peći još 25 min do zlatne boje..
Kada se ohladi isjeći na kriške.
Napomena:
Sirevi se mogu i zamjeniti po želji. Ja uvijek stavljam mladi sir, gorgonzolu ona da lijepu aromu , neki žuti sir koji imam ( trapist, gauda i sl). mozzarellu.
Ne bi preporučila da stavljate neke jake sireve tipa travničkog, livanjskog, paškog. ementalera i sl.
Ja imam manji kalup pa sam sebi mjere prilagodila tome.
Nema komentara:
Objavi komentar