srijeda, 11. srpnja 2018.

Gljive sa cherry paradajzom i mozzarellom(caprese)

Ovaj recept sam vidjela na netu vrtio se na fb klip  i jako mi se dopao. Svi sastojci koje volim.. Caprese salatu obozavam.Glazirani aceto bas da poseban šmek ovim gljivama..



Sastojci:
4-6  kom većih gljiva šampinjona
mozzarella jedna kugla oko 125 gr
cherry paradajz jedna šaka nekih 10 kom
2 kašike putera
1 veći češanj češnjaka
par kašika aceta balsamika(3-4)
1 kašika šećera
peršunov list
bosiljak


Priprema:

Gljivama skinuti stapkicu, nju iskoristiti za nesto drugo.. Otopiti puter, nasjeckati bijeli luk i peršun,so.  spojiti ovo,
Gljive namazati prvo sa donje strane četkicom prelivom, pa unutra..

 Staviti na papir za pečenje.
Mozzarellu nasjeći na kockice a cherry paradajz ostaviti u cijelo.

U unutrašnjost gljiva stavljati redom paradajz i mozzarellu kao sto to ide i na salati.. gore staviti malo bosiljka.


Staviti u rernu i peći nekih 20 -25min da omekani..
Glazirati aceto i malo sećera da se karemelizira i zgusne. Kad su gotove gljive preliti ih sa malo aceta.





Nema komentara:

Objavi komentar