Sastojci:
4-6 kom većih gljiva šampinjona
mozzarella jedna kugla oko 125 gr
cherry paradajz jedna šaka nekih 10 kom
2 kašike putera
1 veći češanj češnjaka
par kašika aceta balsamika(3-4)
1 kašika šećera
peršunov list
bosiljak
Priprema:
Gljivama skinuti stapkicu, nju iskoristiti za nesto drugo.. Otopiti puter, nasjeckati bijeli luk i peršun,so. spojiti ovo,
Gljive namazati prvo sa donje strane četkicom prelivom, pa unutra..
Mozzarellu nasjeći na kockice a cherry paradajz ostaviti u cijelo.
U unutrašnjost gljiva stavljati redom paradajz i mozzarellu kao sto to ide i na salati.. gore staviti malo bosiljka.
Staviti u rernu i peći nekih 20 -25min da omekani..
Glazirati aceto i malo sećera da se karemelizira i zgusne. Kad su gotove gljive preliti ih sa malo aceta.
Nema komentara:
Objavi komentar