utorak, 26. lipnja 2018.

Kelj kao prilog uz meso

Obicno kelj pravim na varivo, ponekad leso ili salatu.. Ovo je malo drugacije nego uobicajno kako pravim.



Sastojci:
1 manji kelj (oko 1/2 kg)
1 glavicu luka
1 kašika maslinovog ulja ili putera
so, biber,mljevena crvena paprika
malo bijelog luka 1-2 čehna
100 ml povrtnog temeljca


Priprema:
S kelja ostraniti tvrde listove.. Izrezati i skinuti tvrde dijelove a listove isjeci na rezance.
Luk oguliti, nasjeckati i propržiti na malo masnoce da postane staklast.. dodati mu kelj, bijeli luk i pržiti malo da ogrezne.. zaciniti ,dodati temeljac i mljevenu papriku .. Kuhati dok ne omekani..
Sluziti uz odrezak ili neko meso..

Odrezak ramstek  zarezati malo u razmacima od 1 cm, premazati sa malo ulja i prziti na vrelom rostilju ili tavi 3-5 min.. ili sluziti uz neke fasirane snicle.. ili sl..
Ja sam jela uz neku vrstu fasiranih snicli na kasiku, popecke od mrkve i svoju sarenu mjesanu salatu.


Nema komentara:

Objavi komentar