petak, 1. lipnja 2018.

Juha od gljiva

Ovo je jedna obicna juha  od gljiva koju mozete napraviti od stapli gljiva ukoliko koristite gljive klobuke za nesto drugo. Moze se praviti i od vise vrsta gljiva po želji ili samo od šampinjona.




Sastojci:
1 glavica luka
1-2 čehna bijelog luka
stapke od šampinjona i par klobuka ( ja obicno to koristim od pakovanja gljiva)
ukoliko imate moze se dodati malo suhih vrganja
ulje
so, zacin, peršunov list
1-2 kašike brašna
voda ili temeljac
po želji moze se dodati malo vrhnja za kuhanje


Priprema:
Gljive očistiti dole od zemlje.. Klobuke po želji koristiti za nesto drugo. Par gljiva ostaviti.
Očistiti luk i bijeli luk i nasjeckati, propržiti na malo ulja i putera po zelji,
Gljive stapke isjeckati na snite. i dodati luku i propržiti, dodati kašiku brašna i malo promješati dodati vodu i zacin ili neki povrtni temeljac, peršunov list.
Kuhati nekih 15-20 min. dok omekani i zgusne se.. Ja dio juhe  obicno izblendam a malo gljiva ostavim u komadu..
Sluziti uz šnite prepecenog kruha, cabate ili kockica suhog kruha po zelji. Ukrasiti peršunom i po zelji dodati u tanjur malo vrhnja.




Nema komentara:

Objavi komentar