Nedavno sam pravila toskansku salatu sa ciabatoom i ona me odusevila https://wwwslatkoslanikutak.blogspot.ba/2018/05/toskanska-salata-sa-kruhom.html.. Ovaj recept je dosta slican al se malo razlikuju namjernice.. I ova mi se salata jako dopala..pa i nju zapisujem..
Sastojci:
kruh ciabatta
1/2 svežnja bosiljka ( ja sam to natrgala malo bosiljka otprilike)
1 svežanj rikule (šaka)
1 glavice crvenog luka( ljubicasta kapula)
3-4 srednja kom paradajza
sok od pola limuna
4 kašike maslinovog ulja
1 kašika manja senfa
so, papar
1-2 češnja češnjaka
Priprema:
Kruh nasjeci na komadice velicine zalogaja i staviti na lim za pecenje i peci 5 min.
Po receptu na malo ulja proprži se cesanj cesnjaka i doda na to kruh..
Ja sam imala neke stare ciabatte koju sam ranije propržila na malo maslinovog ulja uz dodatak malo origana i bosiljka..i zacina.. Tako da vam to ostavljam po želji..
Paradajz nasjeći na šnite.Bosiljak natrgati.. Luk oguliti i nasjeći na tanke ploške..
Rikulu staviti dodati paradajz, bosiljak.
Preliv-dresing :
Limunov sok, maslinovo ulje, senf, so, papar i jedan cesanj cesnjak nasjeckani izmješati i preliti preko salate.. Dodati i kruh..
Nema komentara:
Objavi komentar