Sastojci:
- tost kruh ili obicni kruh nasjecen na tanje šnite(ja u zadnje vrijeme taj koristim, vec isjecen kruh)
- verzija 1: paradajz,mozzarella, bosiljak list, so
- verzija 2 : paradajz,feta sir,pasta od maslina(crna)
- verzija 3: paradajz, sir (po želji),šunka
- verzija 4: sirevi po želji( mozzarella, gorgonzola,dimljeni, zuti sir,meki tipa brie i sl)
- Verzija 5:Pesto genovese,paradajz, mozzarella, bosiljak
- Verzija 6: tost, nutella,banane, jagode
Priprema
- 1.Verzija 1: Isjeći šnite paradajza srednje debele.Isto tako i mozzareluNa šnitu kruha(tosta staviti paradajz pa mozzarellu i list svjezeg bosiljka. posoliti malo po potrebi)Preklopiti i staviti u toster na par min.. dok se zapece. Po želji može se dodati i snita crvene paprike.
- 2.
- 3.
- Verzija 4: Na šnitu kruha, tosta staviti po zelji sireve. ja sam stavila dimljeni neki domaci, mozzarellu,gorgonzolu i neki mekani koziji..
Verzija 5: Na šnitu tosta, namazati malo pesta od bosiljka, staviti snitu paradajza, snitu mozzarelle i malo svjezeg bosiljka.. tostirati par minuta..- 1.
- Verzija 6:Tost kruh namazati sa malo nutelle ili slicnog namaza, staviti par šnita banane i jagode..
Nema komentara:
Objavi komentar