subota, 8. srpnja 2017.

Tjestenina sa tunjevinom

Ovo je jedan pravi ljetni brzi obrok.. idealan za vruce dane.. jer se sos ne kuha.. on je hladan.. Ja jako volim i cesto ljeti pravim.Pogotovo mi je super na moru.. Kolicina je za dvije osobe.. pa ko ima vise članova nek udupla sastojke. 



Sastojci

  
  • 200 gr tjestenina po želji
  • konzerva tunjevine
  • 1 v.k. kapara
  • 1 šaku peršunovog lista
  • sok od pola limuna
  • 3-4 v.k kiselog vrhnja ili milerama

  • Priprema

    1. 1.
      Staviti vodu za tjesteninu, posoliti i kad provrije ubaciti i kuhati prema upustvu sa vrecice.. Ja sam danas špagete, mada cesto pravim sa farfalama ili penama..Vi po zelji. Ocjediti.

    2. 2.
      Tunjevinu ocjediti od viška ulja i malo razdvojiti.. Kapare nasjeckati kao i peršunov list. Iscjediti limunov sok.. Sve skupa promješati i dodati mileram.. da bude dovoljno kremasto.. Probati ukus i dotjerati po potrebi.. ukoliko je potrebno jos limuna ili kapara..



Nema komentara:

Objavi komentar