subota, 8. srpnja 2017.

Marinirana pileća prsa

Jako volim piletinu jer je dosta zahvalno meso koje podnosi fino zacine i umake.. Mekana i vrlo brzo gotova. Inace ljeti vise preferiram da jedem bijelo nego crveno meso..

Ovo je jedan brzi nacin pripreme piletine gdje meso zadrzi svoju socnost..



Sastojci:

pileći file obje polovice

1 malu kaškicu origana, bosiljka
1 kaškicu bijelog luka u prahu
kajerski papar sad to po želji koliko ko voli ljuto ili čili ako nemate moze i ljuta crvena paprika( ukolik ne volite ljuto stavite malo crvene slatke paprike)
so
2-3 kašike maslinovog ulja
moze se dodati i malo limunovog soka po zelji ( ja nekad stavim nekad ne)

Maslinovo ulje izmješati sa zacinima i preliti i utrljati u meso i ostaviti bar pola sata do 1 h da odstoji da upije.. Meso razdvojiti na dva komada. Po želji file se moze prepoloviti po duzini na pola( tj debljini kao da se dobiju dva deblja odreska).. ili ostaviit u komadu pa peci..
Meso staviti na tavu i peci 7-8 min sa svake strane,, to kad je u cijelo ako je prepolovljeno trebat ce malo krace..




Nema komentara:

Objavi komentar