četvrtak, 13. srpnja 2017.

Kebab salata ili sjeckana salata

Još jedna salata iz Turske kuhinje. U principu jedna ljetna svakodnevna salata samo sa malo drugacijim dresingom.. i začinom.. Salata nosi to ime jer se dosta jede uz kebab meso.. Ja nisam pravila kebab.. 


Sastojci

 
  • velik paradajz
  • manja krastavca
  • paprika babura ili sl(3 male zelene tanke su po receptu ja nisam te imala)
  • crveni luk
  • šaku peršuna
  • 1 malu kašiku sumaka(zacin)
  • sok od 1/2 limuna
  • 1-2 supene kašike maslinovog ulja
  • mala kašika sirceta od šipka-nara(aceto od šipka)
  • so, biber
  • Priprema

    1. 1.
      Oprati  i očistiti povrće i nasjeckati ga na kocke..dodati sjeckani peršun.
      Izmješati maslinovo ulje, sok od limuna, so, biber, sumak, i aceto od šipka i preliti preko salate..
      U nekim sličnim receptima mogu se dodati masline.. il malo ljute paprike tucane one pahuljice.. 

Nema komentara:

Objavi komentar