utorak, 11. srpnja 2017.

Grčka bulgur salata

Mislim da je svima dobro poznata klasicna grčka salata sa povrćem,feta sirom i maslinama.. Pa sad je nekako nastao trend da se ta klasicnoj salati dodaju razliciti sastojci pa nastaju razne nove varijante te salate. Ja sam danas pravila bulgur u toj varijanti, al bez maslina.. uz grčke raznjice fino je pasala









Sastojci

  4 osobe
  • šoljica srednja bulgura
  • veći paradajz ili dva manja
  • veći krastavac ili dva manja
  • paprika( žuta, crvena, zelena) ili mješavina razlicitih po želji
  • glavica ljubičastog luka
  • komad feta sira (50-100 gr)
  • origano, maslinovo ulje, limunov sok
  • po želji mozete nasjeci malo nane i dodati saku crnih maslina
  • Priprema

    1. 1.
      Skuhati bulgur ja to obicno radim  1:3 mjera..,. Bulgur se ne kuha dugo nekih 15-20 min. Ocjediti ga.
      Oprati povrče i isjeći paradajz, krastavac, papriku na kocke..
      Dodati feta sir isto na kocke, po želji masline.
      Maslinovo ulje, origano, so, limunov sok izmješati i preliti preko salate.. Izmješati.. 





Nema komentara:

Objavi komentar