ponedjeljak, 26. lipnja 2017.

Caprese pileca salata sa avokadom

Odavno sam vidjela ovako neke varijante ovih salata na Insagramu i odlicila napraviti neku svoju varijantu.. Salata je odlicna.. ustvari stih joj poseban daje ta marinirana piletina. Dovoljan obrok ja sam danas jela za rucak.








Sastojci

  
  • pileći file
  • veći paradajz
  • 3-4 lista zelene salate
  • komad mozzarelle
  • 1/2 avokada moze i cijeli ja sam stavila sebi pola
  • so, origano, bosiljak, bijeli luk u prahu, kajerski papar ili neka ljuta paprika ko voli ko ne nek preskoci, sok od limuna,
  • maslinovo ulje , svjezi bosiljak
  • Priprema

    1. 1.
      Pileći file staviti u marinadu od maslinovog ulja, soli,origana, bosiljka, kajerskog papra ili ljute papricice ko voli ljuto ko ne nek preskoci, malo bijelog luka u prahu, limunovog soka od pola limuna.Ostaviti bar sat da stoji tako.. Ja sam drzala preko noci jer sam imala vani piletinu..
      Prepeći piletinu na tavi, bez masnoće nego samo ta iz marinade po 4-5 min, po strani. Ukoliko vam je debelo mozete presjeci na pola file.. al ne pretanko da se moze poslije lijepo isjeci na šnite
    2. 2.

      U tanjur zdjelu staviti par listova zelene salate.
      Avokado isjeci na šnite kao i paradajz. Mozarellu na kockice ili moze i male kuglice. a moze i snite
      PO sredini staviti piletinu okolo šnite avocada, paradajza i mozzarelle ako tako stavljate ako ne pobacati. Ukrasiti listom bosiljka. i malo po povrću preliti maslinovog ulja. i po zelji limunovog soka ili aceta balsamika.. Ja sam stavial samo malo maslinovog.so i po avocadu malo bibera... jer je piletina zacinjena pa mi nije trebalo.. 


Nema komentara:

Objavi komentar