Tražila sam neku juhu u kojoj nema mliječnih dodataka jer nisam to juce jela.. .Nikad ranije nisam probala ovu kombinaciju al sam se odusevila.. Juha je divnog ukusa. od samo dva sastojka. Vrlo fina i kremasta.. i uopce se ne osjeti tako jako prasa.. vjerovatno ima i do toga da je mlada prasa..
Sastojci :
- VARIJANTA 1
- 2 veća krompira
- 1 veliki komad prase( praziluka) ili 2-3 manja
- 1/2 povrtne kocke ( ili ko zeli moze i kokosiju)
- maslinovo ulje ili kasika putera
- so,biber,
- VARIJANTA 2 SA SRCIMA OD KRUHA
- 1 kom prase ili poriluka
- 200 gr krompira
- 2 kašike putera(maslaca)
- 300 ml Pilećeg temeljca ili kocka za juhe
- 2 kašike milerama
- 80 ml vrhnja za kuhanje
- 2 vrganja(ja sam stavila šampinjone)
- 2 šnite tosta
- vlasac, muskatni orascic
Priprema
- Varijanta 1
Varijanta 2 sa srcima od kruha:Prasu oprati i ocistiti i isjeci na kolutove,propržiti na puteru naliti 150 ml temeljca..Krompir oguliti i isjeci na kocke, dodati prasi.Kuhati dok ne omekša. Izblendati i dodati ostatak temeljca , vrhnje ,zacine .Gljive isjeci na ploške i proprziti na drugoj kašici putera .Tostirati malo kruh tost i isjeci kalupom srca... Juhu uliti u zdjelice i posuti gljivama.. Posuti vlascem i sluziti uz kruh.
Nema komentara:
Objavi komentar