Sastojci:
- 1 šolja obarene leće(zelene ili crvene)
- 1 glavica luka
- 2 čehna bijelog luka
- so,papar
- peršun, kopar
- 1 kaškica crvene paprike , po želji može i ljute
- 2 supene kašike lan mljevenog
- 3 kašike vode
Priprema:
Obariti leću( ja sam već imala obarenu zelenu leću).Crvena se brzo skuha..Ocjediti je dobro i malo možete zgnjeciti.
Luk isjeckati na kockice,i bijeli luk.
Lan namočiti u vodu i ostaviti da se stisne 2-3 min.
Ukoliko neko ne želi lan umjesto njega može dodati jedno jaje..
Sve sastojke izmješati dodati začine.. po ukusu..
Praviti šnicle i uvaljati u prezlu.. Ja sam prepekla lagano na tavi sa jako malo masnoće. Mogu se peći i u rerni, po 15 min sa jedne i druge strane na 180.
Posluživanje
Služiti uz salatu.. Ili staviti kao burger u zemičke i salatu..
Nema komentara:
Objavi komentar