Dobar je prilog i lijepo se slaže uz razno povrće. Sa njim se čak može i puniti povrće.
Ova žitarica preporučuje se svima jer tijelo opskrbljuje s mnoštvom korisnih hranjivih tvari.Sadrži čak 15 posto bjelančevina, što ga čini vrhunskom namirnicom za vegetarijance, a uz to je bogato vlaknima, vitaminima B-kompleksa, uključujući niacin, tiamin i riboflavin.Proso je i odličan izvor minerala, jer u njemu ima željeza, magnezija, mangana, fosfora i kalija.
Sastojci:
1 šoljica prosa
1 veća tikvica
kopar, peršun, so, začin
slanutak kuhan iz konzerve ili skuhati ga ranije (2 šake)
Priprema:
Na malo maslinovog ulja propržiti tikvicu na kockice,
kad omekani dodati proso i propržiti.
naliti vodom 2:1 i dodati začine, so, začin , kopar, peršun i kuhati dok upije.Može se dodati i malo bijelog luka po želji. Ja sad nisam .
Ja sam jela jedan dan kao prilog.
Sutradan mi je ostalo malo pa sam dodala u to kuhani slanutak, peršun, maslinovo ulje, limunov sok i imala kao salatu.
Ja skuham slanutak i podjelim u kutice i zaledim.. I vadim kako mi treba.
Nema komentara:
Objavi komentar