Jedna lagana voćna tortica od breskvi, šljiva i milerama. Recept je iz knjižice dr Oetker sa mojim malim izmjenama.Torta ukusom podjeća na odličnu mileram tortu ali je ipak drugačija.
Sastojci:
Tijesto:
- 150 gr pšeničnog glatkog brašna
- 1 kaškica praška za pecivo
- 50 gr šećera
- 1 jaje
- 65 gr putera ili margarina
- FIL:
- 4-5 kom breskvi
- 10-15 kom šljiva
- 2 kom vanil pudinga
- 100 gr šećera
- 1/2 l mlijeka
- 500 gr kiselog vrhnja ili milerama
Postupak :
Tijesto:
Brašno, prašak za pecivo,šećer, vanil šećer jaje i puter(margarin) izmješati mikserom prvo na minimalnoj pa na većoj brzini. I na plohi zamjesiti glatko tijesto. Ukoliko se lijepi staviti ga u foliju pa u frižider da odstoji.
Rastanjiti tijesto u kalup 26 cm i okolo malo podići obrum.
Peći 15 min. na 180-200 C zavisno od pećnice. Izvaditi i malo ohladiti
Breskve isjeći na šnite a šljive prepoloviti. Redati na tijesto .
Fil:
Skuhati puding u mlijeku sa šećerom i u to dodati mileram.Izliti to na voće i peći do kraja nekih sat vremena.
Ostaviti da se ohladi neka 2 h.
- Ja sam svoju torticu posula sa čokoladom u prahu.
Nema komentara:
Objavi komentar