ponedjeljak, 20. lipnja 2016.

Pečena krilca na dva načina i krompir u rerni

Jednostavno fantastično pečena krilca i krompir bez puno masnoće a sočna.







Sastojci:

1 kg pilećih krilaca
1kg krompira
2 glavice crvenog luka


Priprema:
I način:

Krilca oprati, posušiti, posloliti, vegeta i sl i začiniti malo sa čilijem ili ako ne volite čili može i bez.

II način :Marinirana krilca 

Krilca odvojiti na dva dijela i   marinirati u mješavini kašika meda,  malo čilija, malo ulja i vode, so. da dobijete određenu gustinu i količinu da se može staviti piletina.Ostaviti bar 1 h da odstoji.


Krompir presjeći na pola i posoliti,začin, staviti malo aleve paprike.

U pleh staviti papir za pečenje, i poredati krilca i krompir.




 Samo malo ulja preliti po krompirima i staviti peči 20 min na 220 i onda izvaditi i okrenuti i meso i krompir sa druge strane i peći još 20 min na 220.




Ja pored isječem i glavicu dvije luka.Može i ljubičasta  kapula. 
Uz ovo možete dodati i tikvice isječene na deblje šnite, gljive klobuke, papriku po želji.







Nema komentara:

Objavi komentar