Jednostavno fantastično pečena krilca i krompir bez puno masnoće a sočna.
1 kg pilećih krilaca
1kg krompira
2 glavice crvenog luka
Priprema:
I način:
I način:
Krilca oprati, posušiti, posloliti, vegeta i sl i začiniti malo sa čilijem ili ako ne volite čili može i bez.
II način :Marinirana krilca
Krilca odvojiti na dva dijela i marinirati u mješavini kašika meda, malo čilija, malo ulja i vode, so. da dobijete određenu gustinu i količinu da se može staviti piletina.Ostaviti bar 1 h da odstoji.
Krompir presjeći na pola i posoliti,začin, staviti malo aleve paprike.
U pleh staviti papir za pečenje, i poredati krilca i krompir.
Samo malo ulja preliti po krompirima i staviti peči 20 min na 220 i onda izvaditi i okrenuti i meso i krompir sa druge strane i peći još 20 min na 220.
Ja pored isječem i glavicu dvije luka.Može i ljubičasta kapula.
Uz ovo možete dodati i tikvice isječene na deblje šnite, gljive klobuke, papriku po želji.
Nema komentara:
Objavi komentar