Sastojci za 4 osobe:
- 4 kom pilećih fileta
- 100 gr gorgonzole
- 2 dcl vrhnja za kuhanje
- 1 šaka jezgre oraha
Pileće filete isjeći na šnicle debljina po želji. Ja volim malo tanje, al nemojte pretanke da ne pucaju..Ako su debele mogu se malo istući.
Orah jezgro isjeći na komadiće.
Oštrim nožem napraviti male rupice po mesu i ubaciti komadiće oraha.Posoliti šnicle.
Na malo ulja prepeći šnicle.Kada porumene dodati na to gorgonzolu na komadiće i malo sačekati da se otopi pa preliti sa vrhnjem. Pustiti da baci ključ dva da se malo zgusne.
Služiti uz njoke, tjesteninu, rižu ili uz neko povrće i salatu.
ovaj put sam nakon pecenja mesa dodala tikvicu i malo gljiva i njih proprzila da omeksaju i na to dodala gorgonzolu i vrhnje.. prilog su bili tortelini.. koje sam isto primjesala u umak.. posto tata ne jede piletinu njemu sam al bez oraha pekla ramstek pored..
ovaj put sam nakon pecenja mesa dodala tikvicu i malo gljiva i njih proprzila da omeksaju i na to dodala gorgonzolu i vrhnje.. prilog su bili tortelini.. koje sam isto primjesala u umak.. posto tata ne jede piletinu njemu sam al bez oraha pekla ramstek pored..
Nema komentara:
Objavi komentar