Sastojci:
4 pileća zabatka bez kosti a moze i bez kože ili 4 kotlete
2 čehna bijelog luka
1 manji paket gljiva šampinjona (200-300 gr)
brašno
so, začin, malo šećera
majcina dušica, bosiljak
paradajz na kockice jednu konzervu
bijelo vino čaša
voda
Priprema:
Meso oprati , posusiti,moze se malo posoliti. U tanjur staviti brašno i u njega dodati malo majcine dusice.
Uvaljati meso i zagrijati ulje i prepeci meso na obje strane par min.. dok porumeni i zapece se. nekih 5-6 min.
Izvaditi meso i staviti u posudu u kojoj ce se peci .Bijeli luk i gljive ocistiti i nasjeckati.
U tavu dodati ociscen i na snite nasjecen bijeli luk , gljive nasjeckane i malo propržiti dodati na to sjeckani paradajz ili pelate, malo propržiti, dodati kašiku dvije brašna i naliti vinom i vodom, dodati po zelji jos malo majcine dusice ili bosiljka.. i staviti par min da se zgusne ne previse..
Naliti na meso.. prekriti folijom i peci nekih 30 min..
Sluziti po zelji uz neki prilog i salatu
Nema komentara:
Objavi komentar