Sastojci:
1 kg pileće meso ( bataci, krilca, file)
1/2 šolje maslinovog ulja
sok od jednog limuna
sok od jedne naranđe
2 kašike meda ( moze a i ne mora se staviti po želji)
po želji staviti mljevenu crvenu papriku, kajerski papar ili cili ukoliko volite ljutkasto, kumin po želji,papar
so, zacin
origano a ko ne voli moze i timjan
Priprema:
Piletinu oprati. Iscjediti sok od limuna i narande, dodati mu med, maslinovo ulje, zacine( ja sam stavila origano i malo cilija, so.
Ubaciti piletinu i izmješati i ostaviti da se marinira bar sat vremena,
Ja sam pekla u tavi jer sam pravila samo sebi 2 kom. Pekla sam po 6-7 min sa jedne i druge strane. Na kraju sam dodala malo vode i poklopila par min da se odlijepi saft sa dna jer se med zalijepi.
Kod vece kolicine peci 45 min na 180-200 C.
Ja sam jela uz glaziranu mrkvu, pire, salatu od kupusa i raznog povrca..i kopar sos
https://wwwslatkoslanikutak.blogspot.ba/2016/07/kopar-sos.html
Nema komentara:
Objavi komentar