nedjelja, 27. kolovoza 2017.

Baci Perugina(Baći Parudjina)

Ovo sam vidjela na jednoj talijanskog stranici http://www.misya.info/ricetta/baci-perugina.htm i odmah mi je zapalo za oko.. To su kuglice na varijaciju popularnog kupovnog deserta https://www.google.ba/search?q=baci+perugina&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjW9ISBzfTVAhWiJZoKHU7NBxkQsAQIMA&biw=1024&bih=662.. Ja sam napravila ovaj put da probam i pravila sam kao popse.. jer mi je tako ispala prilika.. kuglice su prepreukusne. Pravila sam duplu mjeru jer od ove kolicine izade kao otprilike 12 kom.. a meni je trebalo puno vise..






Sastojci

  
  • 50 gr mlijecne cokolade(ja sam uzela mlijecnu cokoladu sa sitno sjeckanim ljesnjacima)
  • 10 gr putera /maslaca
  • 50 gr krupno mljevenih ljesnjaka(ja sam stavila przene)
  • 50 gr nutelle
  • 12 kom lješnjaka
  • 100 gr čokolade za kuhanje
  • Priprema

    1. 1.
      Otopiti mlijecnu cokoladu i puter na pari. Umješati nutellu i mljeveni ljesnjak.. i staviti smjesu nekih 15 min u friz..
      ja sam ostavila malo duze da stoji u frizideru jer mi je friz prepun.Napraviti 12 kuglica i na vrh kuglice staviti po jedan lješnjak malo utisnuti ne previse.. treba ostati na vrhu.
    2. 2.
      Otopiti čokoladu na pari.. i prelivati kuglice ,, trebaju biti potpuno prekrivene.
      Posto sam ja pravila popse.. ja sam napravila  kuglice..i ostavila da stoje u frizideru jos malo .. i onda sam u otopljenu cokoladu utisnula stapic i stavila u kuglice i ostavila jos da se dobro stisnu u frizu i onda ih prelila..i ukrasila..

Nema komentara:

Objavi komentar