Sastojci
- 1 kafena soljica amaranta
- 2-3 kom mladog luka
- so, zacin,
- po potrebi brašna ( ja nisam stavljala jer je bila smjesa ocjedena.mozete dodati par kasika ako se ne mogu oblikovati i ako su vlazne)
Priprema
- 1.Skuhati amarant kao sto se kuha ja stavim 1:3 nekih 10-15 min. i ohladiti.,. Ja sam cak ostavila preko noci pa se fino stislo. I zato nisam dodavala brasno.Mladi luk ocistiti i isjeckati na manje kolutice.Spojiti i dodati so,zacin po zelji.. Ja sam mogla bez brasna oblikovati popecke..i na jako malo kokosovog ulja samo da se ne lijepi sam pekla nekih 3-4 min sa obje strane,Ukoliko je mekano slobodno dodati brasno.. ovdje stoji od badema mada mislim da kasika dvije mogu i obicnog brasna..
- 2.Ja sam jela uz salatu i neko povrce: Meni su izasle 4 vece polpete.. al od male soljice za vise staviti soljicu vecu..od 2 dcl.
- 1.
Nema komentara:
Objavi komentar