Sastojci:
1 luk
1 mrkva
komadić celera i peršuna ( može samo jedno ili oba po želji, moze i uz dodatak stapki celera i lisca) konzerva paradajza (pelati ili kockice ) 400 gr- (ja obično kupim neki koji u sebi ima već bosiljak)
paradajz pire oko 1/2 dcl ( ukoliko zelite da pojacate ukus paradajza)
peršun list, so , šećer kaškica , začin , bosiljak
Na maslinovom ili običnom ulju prodinstati luk,mrkvu, celer, peršun dodati konzervu kockica paradajza, paradajz pire, vodu da prekrije, peršun list, so, začin i malo šećera . Kuhati dok ne omekani povrće i onda izmiskati u blenderu ili štapnim mikserom.
Vratiti u šerpu ako nije previše gusto da uvrije ili ako treba dodati još malo vode.Može samo da baci ključ.
Može se služiti uz malo vrhnja ili milerama, kockica kruha ili uz šnitu prepecenog bageta..
Nema komentara:
Objavi komentar