petak, 3. lipnja 2016.

Krem juha od paradajza


Sastojci:
1 luk
1 mrkva
 komadić celera i peršuna ( može samo jedno ili oba po želji)
 konzerva  paradajza (pelati ili kockice ) 400 gr- (ja obično kupim neki koji u sebi ima već bosiljak) 
paradajz pire oko 1 dcl 
 peršun list, so , šećer kaškica , začin  
Isjeckati luk, mrkvu, celer, peršun 



Na  maslinovom ili običnom ulju  prodinstati luk,mrkvu, celer, peršun dodati konzervu kockica paradajza,  paradajz pire, vodu da prekrije,  peršun list, so, začin i malo šećera  . Kuhati dok ne omekani povrće i onda izmiskati u blenderu ili štapnim mikserom.



Vratiti u šerpu ako nije previše gusto da uvrije ili ako treba dodati još malo vode.Može samo da baci ključ.
Može se služiti uz malo  vrhnja ili milerama, kockica kruha. 





Nema komentara:

Objavi komentar