petak, 3. lipnja 2016.

Krem juha od paradajza



Sastojci:
1 luk
1 mrkva
komadić celera i peršuna ( može samo jedno ili oba po želji, moze i uz dodatak stapki  celera i lisca) konzerva  paradajza (pelati ili kockice ) 400 gr- (ja obično kupim neki koji u sebi ima već bosiljak) 
paradajz pire oko 1/2 dcl ( ukoliko zelite da pojacate ukus paradajza)
peršun list, so , šećer kaškica , začin  , bosiljak

Priprema:

Isjeckati luk, mrkvu, celer, peršun





Na  maslinovom ili običnom ulju  prodinstati luk,mrkvu, celer, peršun dodati konzervu kockica paradajza,  paradajz pire, vodu da prekrije,  peršun list, so, začin i malo šećera  . Kuhati dok ne omekani povrće i onda izmiskati u blenderu ili štapnim mikserom.




Vratiti u šerpu ako nije previše gusto da uvrije ili ako treba dodati još malo vode.Može samo da baci ključ.
Može se služiti uz malo  vrhnja ili milerama, kockica kruha ili uz šnitu prepecenog bageta..





Nema komentara:

Objavi komentar