Volim srdele al ne volim njihov miris kad se prze.. Ovo mi se svidjelo jer je brzo i pece se u rerni i ne usmrdi toliko kucu. Ja sam ovaj put pravila ovako papaline jer nisam imala srdela..
Ovo je grcki recept za pripremu ove ribice.
Sastojci;
600 gr srdele( papalina)
2 češnja češnjaka
so
4 kašike maslinovog ulja
1 kašika origana
po želji može i malo
limun sok moze a i ne mora
Priprema:
Ribu oprati,posusiti malo nasoliti.. Bijeli luk ocistiti i nasjeckati.. Maslinovo ulje pomješati i dodati zacin..i po zelji moze malo soka od limuna.. i ako zelite moze i malo nasjeckanog peršuna.. Složiti u pleh oblozen papirom za pečenje i poredati ribice i preliti sa uljem i zacinima.. Staviti peci u zagrijanu rernu na 250 C nekih 15 min.. dok porumene..
Sluziti uz povrće, salatu.. Ja sam jela uz blitvu..
Blitvu sam skuhala, kao i krompir i jednu mrkvu..sve sam malo zgnjecila i na maslinovo ulje uz dodatak bijelog luka.. zagrijala..
Po želji preliti srdele sa malo limunovog soka..
Nema komentara:
Objavi komentar